Џејмс Ирвин

Извор: Викицитат
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Џејмс Бенсон "Џим" Ирвин (17. март 1930 —8. август 1991) био је амерички пилот, ваздухопловни инжењер, астронаут; осми човек на Месецу. Изабран је за астронаута 1966. године.

Цитати[уреди]

„Земља нас је подсетила на украс за јелку који виси у тами свемира. Како смо се све више удаљавали, смањивао се. Коначно се смањио на величину мермера, најлепшег мермера који можете замислити. Тај лепи, топли, живи предмет изгледао је тако крхко, тако деликатно, да би се, ако би га додирнуо прстом, распао и распао. Видети ово мора да промени човека, мора да натера човека да цени стварање Бога и љубав Божију.”


„Бити на месецу имало је дубок духовни утицај на мој живот. Пре него што сам ушао у свемир са мисијом Аполо 15 у јулу 1971, био сам у најмању руку млак хришћанин! Био сам чак и тихи хришћанин, али осећам да ме је Господ послао на месец да бих се могао вратити на земљу и поделити са њим његовог Сина, Исуса Христа. Целокупно свемирско достигнуће се ставља у праву перспективу када се схвати да је Бог који хода по земљи важнији од човека који хода по Месецу. Верујем да је Бог ходао земљом пре 2000 година у личности Исуса Христа. У потпуности сам предао свој живот Господњој служби да људима свуда говорим о Христовој поруци која мења живот.”


„Осетио сам Божју моћ као што је никада раније нисам осетио.”


Wikipedia:sr
Wikipedia:sr
Википедија има чланак под именом: