Пређи на садржај

Џеклин Кенеди Оназис

Извор: Викицитат
Kennedy (1962)

Џеклин „Џеки“ Ли Бувије Кенеди Оназис (28. јул 1929 — 19. мај 1994) је била супруга Џона Кенедија, који је био 35. председник Сједињених Америчких Држава.

Цитати

[уреди]

„Мислим да је моје највеће достигнуће то што се, након што сам прошала кроз прилично тешко време, сматрам релативно здравим.”


„Требало је да претпоставим да би било превише тражити да остаримо и видимо како наша деца расту заједно. Дакле, он је сада легенда када би више волео да је мушкарац.”


„Сви треба да учинимо нешто да исправимо грешке које видимо, а не само да се жалимо на њих.”


„Један човек може да направи разлику и сваки човек треба да покуша.”


„Дубока жеља да инспиришемо људе, да активно учествујемо у животу земље… привлачи наше најбоље људе у политички живот… Сви треба да урадимо нешто да исправимо грешке које видимо, а не само да се жалимо на њих. То дугујемо нашој земљи.”


„Сунце је било тако јако у нашим лицима. Нисам могла да ставим наочаре за сунце... Онда смо видели овај тунел испред, мислила сам да ће бити кул у тунелу...”


„Гађали су моторе. Било је тих малих повратних паљби. Чуо се један такав шум. Мислила сам да је то био повратни удар...”


„Песма коју је највише волео дошла је на самом крају ове плоче, последња страна Камелота, тужни Камелот... „Немој да се заборави, да је једном постојало место, за један кратки блистави тренутак који је био познат као Камелот“.”


Спољашње везе

[уреди]