Пређи на садржај

Јожеф Каса

Извор: Викицитат

Јожеф Каса (6. фебруар 1945 — 3. фебруар 2016) је био српски политичар, економиста и банкар мађарског порекла.

Цитати[уреди]

„Уколико човек може да удовољи функцијама, то није штетно.”


Србији у овом тренутку нису потребни председнички избори јер би предизборна кампања изазвала узнемирење јавног мњења и велике трошкове.”


„Ми смо се определили за ДС, односно за Бориса Тадића, и на председничким изборима, па тако и сада. Ми смо увек стабилан партнер док нас не преваре.”


„Изборни резултати Савеза војвођанских Мађара нису слабији него 2004, али се хрватска заједница, која је раније гласала за нас, определила за ДС. После ратних непријатељстава дошло је до пансловенске слоге.”


„Србија једном мора да схвати да је Косово изгубљено. Не кажем да треба баталити питање Косова, али треба прихватити реалност и радити на заштити културних и историјских споменика и наслеђа српског народа на Косову, а све друго је одавно решено. Наравно, уважавам сентиментални однос Срба према Косову. Па Мађари и дан данас, сто година након Тријанонског споразума, кад је Мађарска изгубила две трећине територије, то тешко емотивно прихватају. Међутим, кад би се бавили само тиме, онда би Мађарска пропадала.”