Ђорђе Вукадиновић

Извор: Викицитат
Ђорђе Вукадиновић (2023)

Ђорђе Вукадиновић (23. октобар 1962) српски је филозоф, политички аналитичар, новинар и бивши нестраначки народни посланик у Скупштини Србије од 2016. до 2020. године.

Цитати[уреди]

Зоран Ђинђић, попут патријарха, 'прашта али не заборавља'.”


„Политички живот у Србији неодољиво подсећа на класичне латиноамеричке серије са свим оним Есмералдама, Касандрама, заплетима, истим лицима, неуверљивом глумом и бескрајно развученом радњом. У том светлу треба гледати најновије замешатељство председничких кандидата и кандидатура, па и ову 'кандидатуру' Драгољуба Мићуновића од стране Чедомира Јовановића.”


„Наша политичка ситуација лични на заплете из латиноамеричких серија у којима су могући свакакви заплети и обрти, али је разлика у томе што се ове серије по правилу завршавају срећним крајем.”


„Одбијањем расправе о поверењу Влади, владајућа парламентарна већина у Србији демонстрирала је акутну снагу али и потенцијалну слабост. Одлука којом се одбија расправа о поверењу није у духу пословника, Устава и добрих демократских обичаја, није у складу са логичним правима парламентарне мањине.”


„Цела прича о политичком помирењу ДС-а и СПС-а у најбољем случају закаснела, бесмислена и помало лицемерна.”


„Влада Србије за годину дана рада заслужила је мршаву двојку, јер је била брза и ефикасна само у неиспуњавању обећања.”


„Усудио бих се рећи, за Србију данас готово да и нема другог пута – сем 'трећег пута'. И то како на унутрашњем, тако и на спољнополитичком плану. Што пре то сви увиде, биће боље за све.”


Томислав Николић би највише волео да се понови протекла година у којој није било избора и није дошао Шешељ.”


Дачић је сигурно пожутео, али је чињеница да је и Тадић поцрвенео.”


„Када је реч о о корупцији ми немамо тако крупних риба као што је Иво Санадер, имамо много мањих. У Србији је корупција системска и ендемска. А немамо ни таквог барона у политици као што је Мило Ђукановића. Немамо ни таквих патолошких злочинаца као што је Тачи.”


Вук Јеремић је успео да се спасе са брода који је тонуо и створи себи простор за политички повратак или за даљу међународну каријеру. Али, оно што би нас требало да занима је ова невелика прилика коју смо добили за дебату о Хашком трибуналу у УН, да исправимо мрачну слику коју је о нама створио Трибунал.”


„Данас Митровица, сутра Суботица. Данас Косово и Метохија, сутра Војводина и Република Српска. Ово није парола већ истина.”


„Ако су више пута Немци и Аустријанци били већи Хрвати од Хрвата и Американци већи Албанци од Албанаца, фигуративно говорећи, онда се и од Руса може очекивати да буду већи Срби не од Срба, већ од српских руководстава.”