Војислав Михаиловић — разлика између измена

Пређи на навигацију Пређи на претрагу
м
Бот: козметичке измене
мНема описа измене
м (Бот: козметичке измене)
 
== Цитати ==
 
* Детињство: "Још као дете осетио сам да ће бити тешко носити печат унука Драже Михаиловића и инстинктивно сам стварао механизме да ме ружне асоцијације недобронамерних који су знали моје порекло не погађају сувише... Блага природа коју смо мој отац и ја наследили од деде помогла ми је да ружне ствари брзо заборавим."
 
* Шта је наследио од деде: "Мој деда се залагао за демократију у Србији и моји погледи следе то залагање. Од њега сам наследио сталоженост, мирноћу и непогрешивост процене праве стране..."
 
* Да ли?: "...То можда није страна која профитира и побеђује, али се нећу пред унуцима стидети за одлуке које сам донео."
 
* Наставља дедину борбу: "И мој отац, а сада и ја настојимо да борбу за демократију коју је започео Дража Михаиловић наставимо и да као син и унук великог човека оправдамо презиме које носимо."
 
* Шта је рекао после избора за градоначелника: "Трудићу се да у овом парламенту успоставим дух толеранције и љубави кроз конструктивне расправе и усвајањем бољих решења за живот Београда."
 
* Шта је прво урадио као градоначелник: Ускратио реч секретару Скупштине града да се брани од оптужби и напада које су се чуле за говорницом.
 
* Шта је рекао после избора '93: "Верујем да је ово прилика да опозиција покаже све што зна. По прву пут су социјалисти изгубили доминацију у парламенту, и то је, по мени, почетак краја социјалиста и јачање садашње опозиције."
 
* О монархији: "Ја сам по убеђењу монархиста. Верујем да монархија може једино да донесе препород и просперитет овом народу."
 
{{Википедија|{{PAGENAME}}}}

Мени за навигацију